09
12

Laat je stem horen

Martine Beyers

Een veranderende context heeft impact op je organisatiemodel. Wendbaarheid, innovatief vermogen, duurzaamheid en snelheid zijn nieuwe prestatievereisten waaraan organisaties vandaag de dag moeten voldoen. Een duidelijke missie en strategie zijn onvoldoende om de resultaten te bereiken die je wil bereiken. De manier waarop je het werk organiseert en het potentieel van je mensen inzet zijn belangrijke succesfactoren om competitief en slagvaardig te zijn en te blijven.

Kan je je vinden in bovenstaande stelling en ben je op zoek naar hoe je je organisatie anders kan vormgeven, schrijf je dan in voor een online dialoogtafel, nu 15 december van 12u30 tot 13u30. Vanachter je PC, op een anonieme manier, ga je samen met andere HR Managers, CEO's, leidinggevenden en zaakvoerders in gesprek over het waarom en het hoe van anders organiseren. Een leerrijke ervaring, kennisdeling en vooral voortschrijdend inzicht. 

De resultaten en inzichten vanuit deze dialoog nemen we mee tijdens ons event op 16 februari met als thema "Ben jij de (netwerk)organisatie van morgen? Organisatiedesign als sleutel voor wendbaarheid en slagvaardigheid." en zullen we integreren in een binnenkort te verschijnen boek (Die Keure).

Ontdek alvast een nieuwe manier om in dialoog te gaan en verrijk jezelf als het anders organiseren je nauw aan het hart ligt.

Inschrijven online dialoogtafel 15 december, 12u30 tot 13u30.

Wij, Ingrid Larik en ikzelf, kijken er alvast naar uit !